Възстановяване на старата маса за хранене

Не всяка домакиня се осмелява да даде втори живот на мебелите, защото, първо, процесът на реставрация изглежда много сложен и енергоемък, и второ, много по-лесно е да купите нов шкаф или маса, отколкото сами да обновите старите. Наистина ли е толкова трудно, колкото изглежда? Днес ще се опитаме да докажем обратното за вас.

Раждането на реставрацията започва през Средновековието, а първите училища за професионална реставрация започват да се отварят през 17-18 век. Не е изненадващо, че процесът на трансформиране на стари неща впоследствие се превърна в цяло изкуство. В днешно време е възможно да се възстановят старите мебели просто у дома, а за това ще са необходими не толкова много материали. Нека разгледаме един от възможните варианти за възстановяване на масата за хранене. Добре е и да знаете за услугите по извозване на стари мебели с братството на чистачите.

Инструменти и материали

За да работите, ви е необходима шлифовъчна машина, с която най-добре се отстранява горният слой боя или лак от повърхността на масата. Ако не може да намерите такъв инструмент, може да използвате обикновена шкурка, но обърнете внимание, че тя ще бъде по-дълга.

Декориране

Освен това определено ще са необходими материали като замазка и лак за дърво, елементи за боя и декор по ваш избор.

Процесът на възстановяване

Първата стъпка във възстановяването е обработката на масата с шлайф или шкурка. Невъзможно е, да се пренебрегне този етап, тъй като той помага да се създаде чисто платно от стара мебел, върху която може да се работи допълнително.

Стара маса

След това се използва шпакловка за дърво, която е необходима за окончателното изравняване повърхността на масата. За целта се използва шпатула. След пълно изсъхване е необходимо още веднъж да се разхождате по повърхността на масата.

Идея за възстановяване на масата

Последният етап от реставрацията на масата е украсата. Няма ограничения: може да използвате всякакви дизайнерски техники и материали. Например, масата може просто да бъде боядисана с боя за дърво и фиксирана със специален лак. Често използвайте техниката на декупаж, която се състои в залепване на рисунки от салфетки или специална декупажна хартия, върху повърхността на масата. Може, също така да използвате обикновена цветна тъкан: измерете необходимото количество материал и залепете тъканта, върху плота с помощта на универсално лепило, след което лакирайте масата. Изборът на плат трябва да се подходи старателно, така че краищата на материала да не се раздуват и да не се разпадат.

Времето за реставрация на стари мебели, зависи от нивото на трудност при декорирането. Това като правило отнема само няколко дни. Основното в този въпрос е търпението и желанието да създавате. Ръчно рисуваните мебели изглеждат необичайно и изящно, следователно, ако знаете как и обичате да рисувате, може спокойно да използвате уменията си по време на реставрация, резултатът определено ще ви зарадва. Успех!