Идеи за стенен панел в кухни

Редакционният съвет подготви 7 свежи идеи за кухнята, които са предназначени да направят интериора по-изискан, практичен или удобен. Всички те са избрани, като се вземе предвид основната функция на стенния панел – защита на стената от влага и мазнини.

Таванското помещение, което много хора обичат, дължи много на тухлата, което придава на интериора нотка на незавършеност. Той е идеален за панели с висока стена (от пода до тавана), когато трябва да затворите пространството, между висящите шкафове. Важно е, да се вземе предвид, тухлата. Тя е доста пореста и изисква защитно покритие в непосредствена близост до печката или мивката.

Мозайка – може да я използвате, въпреки, че тя не е плочка, но идеята е подходяща за тези, които не искат да отидат далеч от нея. Цената на мозайките е малко по-висока, но е също толкова практична и с нея ще получите много повече пространство за творчество. Ако отдавна искате кухня в римски стил, мозайката е това, от което се нуждаете.

Престилка с цветя – на практика материалите, често се комбинират помежду си, а стъклото изобщо се използва за създаване на композиции зад него. Може да опитате как розите изглеждат и сами ще се уверите, колко оригинални са те в интериора. Ето как сами да си направите кухненска престилка за цветя.

Кухненски декор

Покрийте повърхността с полиетилен, за да предпазите от боята. Вземете цветята и ги залепете, върху горещата основа на плота. Добавете няколко голи клона, за да придадете на композицията малко обем.

Цветя в интериора – след това оцветете цветята от пистолета за пръскане за боята във вашия цвят (за предпочитане да съответства на стените). Оставете боята да изсъхне.

Съвети за ремонт на кухня

Покрийте композицията със закалено стъкло. И воала, готово!

Дървото и тухлата могат да предизвикат съмнения, сред опитните домакини, което е оправдано. Тези материали ще служат добре на стенен панел само под стъкло или боя. Това обаче определено е по-интересно от плочките и много по-добре от стенописите и бетона под таванското помещение. Надяваме се, няколко наши идеи за интериора на кухнята да са завладели сърцето и душата. Тях може да реализирате спокойно, стартирайки с безплатно извозване на стари мебели Пловдив.