Известни тенисисти – Новак Джокович

Известният световен тенисист Новак Джокович е най-големият син на Диана и Сърджан Джокович. Родом е от Белград. Тенденцията да се върши чудесна в тенис се пада на Джокович още по рождение.

Той е най-малкият от братя Новак, който са семейно професионални спортисти. Животът на Джокович като тенисист започва от ранна детска възраст. Едва на четиринадесет Новак спечели първите европейски първенства, както в единични и двойни турнири, както и в екип. Така започва международната си кариера. Първият професионален тенисист, заминава в Германия за по-нататъшно обучение, където доразвива таланта и страстта си към тениса.

Най-важните турнири по тенис са в Уимбълдън 2011; Австралия 2008 г., 2011 г., 2012 г., 2013; Мадрид 2 011; Монте Карло 2 013

Джокович е универсален плеър-hander, който използва две ръце бекхенд. Неговият стил на игра може да се характеризира като агресивен и ги използва, за бекхенд често в най-добрите игри на съвременния тенис. Бързо и точно бекхенд прави на живо върховните си удари Освен това, начинът Джокович е особено предимство. Опонентите му винаги трябва да се имат предвид, възможностите за започване на атака.

Отношения с други тенисисти

Джокович е известен не само за успехите си в турнирите от Големия шлем, но и характера на светлината във връзка с добро чувство за хумор. По-специално, на публичните пародии при другите играчи. Тя започна с четвърт-финалите US Open, срещу главния си съперник – Рафаел Надал и Мария Шарапова. Връзката на Надал и сравнението като номер едно в света плейър, отрежда Джокович в топ листата на най-добрите тенисисти на всички времена. За това говори и състезателният дух и спортното съперничество в тази дисциплина.

Повече за любителски и професионален тенис вижте тенис ракети head.