Как да актуализираме кухнята

Кухнята е любимо място за събиране. Тя е центърът на мини-вселената на всяко семейство. Съответно кухнята се нуждае от периодично обновяване. Как да направите това с минимални разходи и липса на драстични промени?

Стартирайте с наемането на фирма, която да почиства жилища в Пловдив и региона.

Основният акцент на кухненския интериор върху мебелите е нещо, което трябва да опресните. Възможно е да се слепят фасадите и вратите на шкафовете, маса и хладилник със самозалепващо фолио. Трябва само да вземете филм с приятен цвят и текстура и внимателно да го залепите на желаната повърхност, след предварително измерване на мебелите. Тази опция за надстройка също е удобна – филмът се почиства лесно, не се избърсва и по желание може да се залепи отново.

Може да рисувате вратите с боя за бързо съхване с нов цвят, необичаен за вашата кухня.

Такава незначителен нюанс, подобно на промяната на старите дръжки към нови, може да промените цялостното впечатление на кухнята.

Може просто да смените плота на кухненската маса – тя страда повече от други предмети и се износва по-бързо. Достъпна и икономична опция ще бъде нов работен плот, изработен от естествено дърво или ламинирана ПДЧ.

Идеално за освежаване на кухнята е боядисването на стените и тавана в различни цветове. Например, стените са светло оранжеви, а таванът – светло зелено. И кухнята изглежда различно!

Ако не искате да боядисвате стените, те могат да бъдат направени и с плочки, които лесно се мият, което улеснява грижите за стените.

Смяната на кухненските прибори също ще направи свои собствени промени. Новите кърпи и ястия ще имат ярък цвят.

Друг вариант за ъпгрейд ще бъде смяната на подовата настилка, така че изглеждането на кухнята ще и придаде оживен вид.

Подходящ е ламинат или линолеум – евтин и изглежда добре.

Обичайната промяна на завесите също ще доведе до разнообразие в кухненския интериор. Закачете завесите с по-светли цветове, отколкото обикновено, и всеки път, когато отидете в кухнята ще имате добро настроение.