дървениците

Лесно ли е а елиминирате дървениците от дома

Елиминирайте дървениците от дома си!

За да се отървете от този вредител, трябва да разберете как работи, какво представлява, какво предпочита има и всичките му характеристики. Онези, които го отличават от останалия свят на насекомите.

Целта да се ​​отървем от дървениците, може да се окаже трудна задача, защото тези насекоми са експерти в скриването. Най-доброто нещо, което може да направите е да поверите задачата на опитен професионалист за борба с вредителите и пръскания за дървеници.

Ако обаче планирате да го направите сами, тук има страхотни съвети и информация за дървениците, които да ви помогнат в битката. По този начин може да използвате знанията си, за да ги премахнете завинаги или поне да ги държите далеч от дома си.

Как да се отървем от дървеници

„Не позволявайте на дървениците да ви нахапят.“ Тези вредители са известни с това, че се прикачват към дрехи и багаж, мебели по различни начини. Те могат да се настанят в предмети, книги и куфари и отиват там, където отиват собствениците на тези предмети.

Човекът е измислил много начини да се бори с този вид вредители в дома и живота си. Едни от тях залагат на народни средства, а за други е нужна компетентна, професионална намеса.  От preventa.bg осигуряват такава.

Произход на дървениците

Най-известната дървеница е от вида Cimicidae и се е появила, преди 100000000 години. За да си го поставите в перспектива, замислете се само, че пеперудите датират само, преди около 50 милиона години – половината от времето на дървеницата. По някое време, тя се е приковала към човека като предпочитан гостоприемник, а останалото, както се казва е история.

Според ентомолога, д-р Майкъл Потър, вкаменелостите на дървеници са открити отпреди около 3500 години. Дървеницата, каквато я познаваме днес, има дълга история, датираща от хиляди години, дори в древногръцките времена, когато живял Аристотел.

Древните методи за борба с досадното кръвосмучещо насекомо са насочени към похвата, чрез изгаряне на сяра. Интересното е, че някои вярват, че дървениците имат лечебни свойства, способни да помогнат при често срещани заболявания.

В западните култури за дървениците се споменава от 11 век нататък. Още тогава те са забележима неприятност и хората опитвали всякакви методите да ги отблъснат.

Смята се, че дървениците са си проправили път в Съединените щати с пътуващите. Оттогава пуснали корени и успели да се настанили в живота на хората.

Както споменахме, дървениците са същества с древен произход и хилядолетна история. В годините и те, както и всички други същества са еволюирали. Те са се приспособявали, както към различните условия, така и към различните методи на човека за борба с тях.