Съвети за избор на здравословна храна в магазина

Винаги можете да намерите наистина здравословни и вкусни храни. Как да разберете какво да търсите при избора на здравословни храни, предлагаме ви да научите с Interpolezno.com

Как да разберете кое кисело мляко е наистина здравословно?

Ще разпознаете натурален продукт по липсата на добавки. Това е киселото мляко, което има само два компонента – мляко и бактерии. И не сгъстители, модифицирано нишесте, мляко на прах, гуарама и карамел.

Истинското кисело мляко трябва да има доста течна консистенция, може дори да отделя вода. Ако киселото мляко изглежда като крем, тогава към него се добавят сгъстители.

Не си струва да купувате също и йогурти с 0% мазнини. Нулевите проценти нямат смисъл, тъй като такъв продукт няма мастноразтворими витамини (например D и E). Вместо мазнина към него се добавя желатин или пектин.

И също така, не избирайте плодови кисели млечни продукти. Те имат много захар, оцветители и ароматизатори. В ягодовото кисело мляко може да откриете екстракт от черни моркови, сладки чушки и накрая багрило, получено от листни въшки.

И още нещо. Не забравяйте, че плодовото кисело мляко от ягоди, не е същото като кисело мляко с плодови аромати, ягоди. В първия случай ще намерите някакъв плод, във втория, той няма да е един грам.

Как да разпознаем пълнозърнест хляб?

Истинският пълнозърнест хляб е твърд, плътен (няма дупки), леко влажен отвътре. Той има черупка с пукнатини с характерна форма. Ако го стиснете, бързо ще възстанови формата. Това са част от Тайни на втасалото тесто и добре омесения хляб.

Обикновеният хляб ще бъде празен и набухал като гъба. Може да има тъмен цвят, а след консумация може да боли стомахът.

Така обикновеният пшеничен хляб – се преструва на пълнозърнест. Производителите на хляб изневеряват на потребителите по още един начин. Те произвеждат хляб със зърна, видими по кората. Предполага се, че вътре ще намерите и пълнозърнести храни. Междувременно такъв хляб често се натрошава и прилича на памучна вата.

Купете зърнени храни, те са ценен обяд?

До 90% от предлаганите в магазините зърнени култури са бонбони. Диетолозите смятат, че трябва да се считат за сладка закуска за средно сутрешна закуска, а не за пълноценна закуска. Продуктът е под формата на подложки, дискове и топки. Той съдържа много захар, понякога дори пакет от половин ккал се състои от бързи въглехидрати! Това са съставки, които веднага се превръщат в мазнини в тялото.

Повечето зърнени култури се правят от евтина царевица или пшеница. В резултат на това, предизвикват запек. В зърнените култури има и други странни съставки – сол, изкуствени аромати.