Естествени торове за саксийните растения

В тази статия ще говорим за торове за домашни растения, които ефективно ще им помогнат да изглеждат добре и определено да ги има в дома ви.

Бананова кора

Банановата кора е отлична екологична добавка. Тя съдържа голямо количество хранителни вещества, като магнезий и калий.

Приготвянето на тор от бананова кора е много просто. Има няколко начина за това. Например, може да изсушите корите на слънце, докато станат черни и след това да я смилате в кафемелачка. Поръсете смляния прах, около растението с получения прах поръсвайте веднъж месечно.

Може, също да нарежете корите на малки парченца и да смесите със земята. Гниейки, обелката ще отдели хранителни вещества в земята.

Пепел от дърво

Това е най-ефективният и добре познат тор за растенията. Самата дървесната пепел съдържа много полезни микроелементи като калий, фосфор, магнезий, калций и много други. Пепелта увеличава пропускливостта на въздуха и влагата на почвата, подобрява нейния състав.

Използвайте суха пепел или инфузии. Сухата пепел може да се поръси, върху горния почвен слой или да се добави по време на трансплантация. Също така се опитайте да приготвите инфузия: добавете 3 супени лъжици. л. пепел в 1 литър вода и поливайте за една седмица, като разбърквате от време на време.

Аквариумна вода

Неочаквано, но много полезно решение за вашите стайни растения. В аквариума има много микроорганизми, които са отговорни за биобаланса на водата, така че водата от аквариума ще насити вашите растения с полезни вещества . Абсолютно всички растения могат да бъдат напоени с аквариумна вода.

Простите и надеждни торове за растенията ще ви помогнат да се грижите за тях, без да харчите много време или пари.

Кой би си помислил, че всичко е толкова просто!

Източник: www.bozhil.com.